Hej

Vi är mor och dotter; Helén är trädgårdsmästaren och Evelina är bakverkskreatören. Hemma på gården i Hishult lever vi ut våra drömmar och vi får god hjälp av pappa Mikael. Här skapar vi på många olika sätt; det bakas, odlas, skrivs, fotas, sys, slöjdas och målas. Det ger oss känsla av mening med livet, hopp och glädje och det är det vi vill dela med oss av. Naturen betyder allt för oss och är källan till det vi skapar. Vi gör vårt bästa för att värna om miljön. Fikan är gjord på ekologiska ingredienser, trädgården är odlad med ekologiska metoder och våra hantverk är gjorda av återbrukat/ekologiskt naturmaterial. Caféet startade 2019 då Evelina var med i ungdrive sen dess har vi fortsatt att ha Café. Caféet är inte bara ett café utan också en plats för människor att mötas, njuta av nuet, tänka goda tankar och inspireras av alternativa sätt att leva. Trädgården, den lugna platsen, hantverken, rawfikan och människorna är lika viktiga delar för Café Solstråles blomstring. "Let your heart lead the way"

Vår verksamhet

Evelinas fika

När jag bakar känner jag lust och glädje. Det har varit en passion sen jag var mycket liten. De senaste åren har jag fastnat för rawfika och det är det jag har på menyn på caféet. Sanningen är att mamma och jag inte längre kan leva utan rawfika, för det är så gott och dessutom så näringsrikt och man blir bara så nöjd. Det är också så bra för det passar även de som inte äter mjölkprodukter, ägg, gluten och vitt socker. De är fyllda med nötter, frön, bär, blommor och andra härligheter som ger olika texturer, fantastiska smaker och strålande energi.

Heléns trädgård

När jag är omsluten av naturen och har händerna i jorden mår jag som bäst. Det finns så mycket rikedom att glädjas över. Alla dessa frön som gror och blir till. Det är nästan svindlande att tänka på. Min trädgård är inte särskilt planerad utan blir till efter hand. Naturen hjälper till och en del växter självsår sej och blir medskapare. En gång i tiden när jag började odla var det för att ge familjen ekologiska grönsaker, frukt och bär. Det vill jag förstås fortfarande men nu har också mer estetiska värden som doft och fägring fått ta mer plats. Jag tycker om att täckodla och  använda mej av det som finns på plats, som gräsklipp, nässlor, ormbunksblad, vallört och löv.

Familjens hantverk

Vi skapar fritt från hjärtat med naturens resurser. Det bästa vi vet är att ha en idé och förverkliga den. Vi tycker också om att se hur något växer fram och blir utöver vår vildaste fantasi. Handens arbete är vår passion. Både Evelina och Helén är utbildade inom sömnad och pappa Mikael är träslöjdslärare. Det bor en frihetskänsla i att kunna göra saker själv med händerna och man blir näst intill ostoppbar. Vi tror på att våra intentioner tillsammans med handens arbete sprider glädje och gör skillnad.

"Här känner vi mening med livet"

Varmt välkomna

 
Adress

källevägen, 9

312 53

Sverige

 
E-post